14.3.2013

Sekoilua ja muutoksia suunnitelmissa

Torstai

Suunnitelmissa: Elävän mallin maalaamista koululla, painoseulan valmistamista, illanistujaisia ja livemusiikkia Suistoklubilla.

Käytännössä: Kamalalla kiireellä siskon kera Helsinkiin ajoa toteamaan, että tarjouksessa olleet iPadit on myyty loppuun, Kiasmaa, lounastamista, kissan silittämistä, lapsuuskuvia ja elokuva.


Ei nyt mennyt ihan niinkuin suunnittelin, mutta eihän sen aina tarvitsekaan. Varsinkin jos pääsee viettämään laatuaikaa siskon kanssa nykytaiteen pariin.

Kiasman Tosi kyseessä -näyttely käsittelee taidetta ja dolumentointia. Olin ihan ällistynyt kun kävelimme sisään ja tajusin, että sehän on melkeinpä täysin samaa mitä eilen saamani projekti-ideani on. Töitä tulikin sitten katsottua vähän eri silmin kuin ehkä toissapäivänä olisi katsonut.

Kaiken kaikkiaan näyttely oli hyvä [osa siitä oli jo ehditty purkaa aikaisemmin viikolla], muttei mitenkään ällistyttävä. Muutama teos oli todella vaikuttava ja erityisen vahvoja tunnelmia sai aikaan Jouko Lehtolan valokuvanäyttely Viattomuuden loppu. Rock-muusikot, tatuoinnit, nuoret, heroiini ja väkivaltaan käytetyt teräaseet olivat aiheina kaikessa kiehtovuudessaan riipaisevia ja painostavia.

Kiasman ja Helsingin keskustassa syödyn lounaan jälkeen loppupäivä menikin sitten kotikotona vanhoja lapsuuskuvia katsellessa ja naureskellessa.

Sanoisin, että ihan hyvä päivä.

Ei kommentteja: