20.2.2013

Zombiefiilistelyä

Eilisen koulupäivän ja iltaisten tankotreenien jälkeen oli aika sukelsimme zombie-apokalypsin keskelle.

Sain joululahjaksi perinteisten Monopolien ja Trivial Pursuitien sijaan pelin nimeltä Zombiecide.
Kyseessä on strategiapeli, joka sijoittuu kaupunkiin, jonka zombiet ovat vallanneet ja pelaajien on tarkoitus yhtenä joukkona selvitä hengissä. Pelilauta koostuu kuudesta pienemmästä osasta, joista saa muokattua eri skenaarioihin erilaisen kaupungin. Peli itsessään tarjoaa useamman eri skenaarion, joissa lopputavoitteet vaihtelevat. Eilisen pelin tavoitteena oli ainoastaan lahdata niin maan perkeleesti zombeja kun taas eräässä pelissä oli tarkoituksena etsiä ruokaa hengissä pysymiseen.



Tätä peliä on nyt tullut pelattua joulun jälkeen useampaan otteeseen eikä kyllä ole minkäänlaista kyllästymisen merkkiä näkyvillä. Eri skenaarivaihtoehdot pitävät huolen siitä, ettei peli ole koskaan samanlainen kuin edellinen ja tietysti eri pelaajilla ja strategioilla saa peliin ihan erilaista tunnelmaa. Kyseisen laudan äärellä saa vietettyä jopa useampia tunteja ihan huomaamatta.

Kaiken tämän lisäksi tykkään Zombieciden roolipelihenkisyydestä sekä siitä, että pelin rakenne on "me vastaan zombiet". Peli ei siis vaadi erikseen pelinjohtajaa vaan Zombiecide on rakennettu niin nerokkaasti, että peli itsessään tuottaa laudalle lisää vihollisia pelaajien teilattavaksi.

Kuva: http://guillotinegames.com/en/


Minun kaltaiselleni zombiefriikille ja lautapelejä rakastavalle ihmiselle tämä peli on jotain erityisen hyvää. Myös netissä oleva pikkusälä, kuten hahmojen syvemmät tarinat miellyttävä kaltaistani fiilistelijää. 

Suosittelen.

Ei kommentteja: